Čokoládový cupcake s černicovým krémom
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
150
g
čokoláda
50
ml
smotana na šľahanie
120
g
Hera
150
g
jemný kryštálový cukor
3
ks
vajce
185
g
hladká múka
1,5
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
KRÉM
2
hrste
černice
2
PL
citrónová šťava
120
g
Hera maslova prichuť
100
g
smotanový syr
200
g
práškový cukor
postup
1.
V hrnci ohrejeme smotanu na šľahanie a rozpustíme v nej čokoládu. Premiešame a necháme vychladiť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme vajíčka a čokoládu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Túto zmes preosejeme a po častiach vmiešame do čokoládovej peny. Papierové košíčky uložené v plechu na mafiny naplníme rovnomerne cestom. Pečieme 20 minút pri teplote 175˚C. Po upečení vychladíme.
2.
V malom hrnci zmiešame černice s citrónovou šťavou a varíme do mäkka. Černice odstránime z ohňa a pretlačíme cez sitko, aby sme sa zbavili jadierok. Maslo a smotanový syr šľahaním spojíme, pridáme cukor a pyré. Vyšľaháme do hladkého krému, ktorý následne vychladíme a servírujeme. Na dozdobenie cupcake použijeme celé černice.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.