Pridať recept

Tekvica na smotane

ingrediencie

500 g
tekvica
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
200 ml
12% smotana na varenie
2 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
cukor
trochu
ocot

postup

1.

Ošúpanú tekvicu postrúhame nahrubo. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu a za občasného miešania dusíme do polomäkka.

 
2.

Vlejeme smotanu rozmiešanú s hladkou múkou, ochutíme soľou, cukrom, octom a dusíme do zhustnutia. Podávame ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...