Škoricový muffin z mikrovlnky
1
porcia
8
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
jablkové pyré
1
PL
olej
1
PL
cmár
1/4
KL
vanilkový extrakt
1/4
hrnček
hladká múka
2,5
PL
hnedý cukor
1
KL
mletá škorica
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
1/4
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
postup
1.
Do misky nasypeme múku, mletú škoricu, muškátový oriešok, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Primiešame jablkové pyré, olej, cmar, vanilkový extrakt a vymiešame hladké cesto.
2.
Cesto prelejeme do väčšieho hrnčeka, vložíme ho do mikrovlnnej rúry a zohrievame približne 60 sekúnd. Muffin vyberieme ak je hotový necháme ho vychladnúť. Ak ešte nie je, vložíme ho naspäť a zohrievame ďalších cca 15 sekúnd. Pred jedením ho necháme úplne vychladnúť a podávame z pohára.
3.
Každá mikrovlnná rúra má iný výkon, takže sa môže stať, že sa na prvýkrát muffin nepodarí. Nezúfajte a vyskúšajte ho opäť, pretože stojí zato ho ochutnať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.