Šošovicová miešanica
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
šošovica
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
200
g
mleté bravčové mäso
3
strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
postup
1.
Prepláchnutú a namočenú šošovicu zalejeme vodou, tak aby bola ponorená, uvaríme ju takmer domäkka a scedíme.
2.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania pražíme.
3.
Ochutíme pretlačeným cesnakom, čierny korením a posolíme. Podlejeme troškou vody a dusíme. Podľa potreby podlievame.
4.
Asi po 20 min. pridáme scedenú šošovicu a dodusíme domäkka. Šošovicovú miešaninu podávame s chlebom a kyslými uhorkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.