Pridať recept

Šošovicová miešanica

ingrediencie

300 g
šošovica
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
200 g
mleté bravčové mäso
3 strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ

postup

1.

Prepláchnutú a namočenú šošovicu zalejeme vodou, tak aby bola ponorená, uvaríme ju takmer domäkka a scedíme.

 
2.

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania pražíme.

3.

Ochutíme pretlačeným cesnakom, čierny korením a posolíme. Podlejeme troškou vody a dusíme. Podľa potreby podlievame.

4.

Asi po 20 min. pridáme scedenú šošovicu a dodusíme domäkka. Šošovicovú miešaninu podávame s chlebom a kyslými uhorkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať