Šošovicová chuťovka
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
údené mäso
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
300
g
šošovica
2
ks
sterilizovaná uhorka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
podľa chuti
ocot
postup
1.
Údené mäso vložíme do vody, necháme zovrieť, vriacu vodu zlejeme, mäso zalejeme novou vodou a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a odložíme.
2.
Prepláchnutú a vopred namočenú šošovicu zalejeme vodou tak, aby bola ponorená, uvaríme takmer domäkka a scedíme.
3.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou a opražíme. Cibuľovú zápražku zalejeme 100 ml vývaru z údeného mäsa, dôkladne premiešame a povaríme.
4.
Do tohto základu pridáme šošovicu, na kocky pokrájané uhorky, okoreníme, posolíme, okyslíme a krátko povaríme. Šošovicu podávame s údeným mäsom a s chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.