Pridať recept

Šošovicová chuťovka

ingrediencie

400 g
údené mäso
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
300 g
šošovica
2 ks
sterilizovaná uhorka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
podľa chuti
ocot

postup

1.

Údené mäso vložíme do vody, necháme zovrieť, vriacu vodu zlejeme, mäso zalejeme novou vodou a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a odložíme.

 
2.

Prepláchnutú a vopred namočenú šošovicu zalejeme vodou tak, aby bola ponorená, uvaríme takmer domäkka a scedíme.

3.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou a opražíme. Cibuľovú zápražku zalejeme 100 ml vývaru z údeného mäsa, dôkladne premiešame a povaríme.

4.

Do tohto základu pridáme šošovicu, na kocky pokrájané uhorky, okoreníme, posolíme, okyslíme a krátko povaríme. Šošovicu podávame s údeným mäsom a s chlebom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať