Ruže v košíčku
12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
slivkový kompót hmotnosť po odkvapkaní 395 g
1
balíček
zlatý klas DrOetker
250
ml
šťava z kompótu
2
balíčky
škoricový cukor DrOetker
1,5
KL
Aróma rumová DrOetker
1
balíček
Buchty DrOetker droždie je súčasťou balenia
260
ml
vlažná voda
120
ml
olej
1
balíček
škoricový cukor DrOetker
forma na muffiny
12
ks
papierové košíčky na muffiny
postup
1.
Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
2.
Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
3.
Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
4.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút
5.
Ruže necháme vychladnúť.
6.
TIPY: Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót. Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.