Špenátové ravioli s paradajkovou omáčkou
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1/4
hrnček
múka
1
ks
vajce
1/4
hrnček
horúca voda
1
štipka
soľ
Plnka:
1
PL
olivový olej
1
balíček
špenát
1/2
hrnček
parmezán
3/4
hrnček
syr Ricotta
1
štipka
soľ
Omáčka:
1
PL
olivový olej
5
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
5
vetvičiek
tymian
1/4
hrnček
biele víno
postup
1.
V miske zmiešame múku so štipkou soli a primiešame poriadne vymiešané vajíčko s horúcou vodou. Cesto spracujeme rukami tak, aby nebolo príliš lepkavé ale ani suché. Vložíme ho do chladničky na cca 30 minút.
2.
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme špenát a dusíme ho približne 15 minút. Preložíme ho do misy, pridáme parmezán, ricottu, soľ a zmes premiešame.
3.
Cesto na ravioli rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na dlhý valček. Urobíme na ňom kôpky po približne každých 5 cm a priložíme naň druhý valček cesta. Ravioli rozkrojíme, poriadne uzavrieme a uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka.
4.
Medzitým si uvaríme paradajkovú omáčku. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájané paradajky a cesnak. Dusíme ich na miernom ohni, prilejeme víno, tymián a zmes privedieme k varu. Potom ju necháme vychladnúť. Omáčku môžeme nechať takto alebo ju rozmixovať na pyré.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.