Pečené zemiaky plnené údeným mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
100
g
tvrdý syr
3
strúčiky
cesnaku
3
PL
maslo
trochu
maslo na potretie
200
g
varené údené mäso
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Zemiaky v šupke upečieme v rúre domäkka. Necháme ich trocha vychladnúť a potom pozdĺžne rozkrojíme. Vnútro opatrne vydlabeme, posolíme a pokoreníme.
2.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a vmiešame do prelisovanej zemiakovej dužiny. Pridáme polovicu strúhaného syra, pretlačený cesnak, maslo, soľ a mleté čierne korenie a dôkladne premiešame.
3.
Zmesou naplníme vydlabané zemiaky, dáme ich do maslom vymastenej zapekacej misy a posypeme na rezančeky pokrájaným údeným mäsom a zvyšným strúhaným syrom. Zemiaky krátko zapečieme v predhriatej rúre dozlatista. Hotové zemiaky ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.