Bazové želé so zázvorom
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
ml
bazová šťava asi z 900 g plodov bazy
400
ml
pomarančová šťava
75
g
nadrobno nakrájaný kandizovaný zázvor
1
balíček
Želírovací cukor Super 31 DrOetker
postup
1.
Vo veľkom hrnci dobre premiešame bazovú šťavu a pomarančovú šťavu. Pridáme kandizovaný zázvor a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2.
Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
Tipy: Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100% pomarančovým džúsom. Kandizovaný zázvor môžeme nahradiť kandizovaným ananásom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.