Pridať recept

Dvojfarebná čokoláda

ingrediencie

250 g
stužený tuk
350 g
kryštálový cukor
300 ml
voda
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
kakao
400 g
sušené mlieko

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Zmes varíme na miernom ohni cca 4 minúty, potom ju odstavíme a zmiešame so stuženým tukom. Do tejto zmesi vmiešame sušené mlieko.
 
2.
Zmes rozdelíme presne na jednu väčšiu časť, do ktorej vmiešame kakao a druhú necháme bielu. Polovicu tmavej časti vylejeme na plech, alebo do vhodnej silikónovej nádoby a keď táto tmavá zmes trochu stuhne, vylejeme na ňu bielu časť a potom opäť zvyšnú tmavú časť. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Čokoládové srdiečka
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú...