Arašidová torta
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1. vrstva
3
ks
vaječný bielok
3
dl
cukor
3
dl
arašidy
20
ks
ritz keksy
2. vrstva
60
g
margarín
100
g
čokoláda na varenie
2
PL
káva
3
ks
žĺtok
3
PL
cukor
3. vrstva
3
dl
smotana na šľahanie
3
cl
cukor
arašidy na posypanie
postup
Postup:
Vyšlaháme sneh z vaječných bielkov a cukru. Arašidy a Ritz keksy rozdrvíme a zmiešame s bielkom.
Tortu pečieme v kruhovom tvare.
Pečieme na najnižšom stojane 30 min. na 175 stupňov.
Čokoládová plnka:
Roztopíme maslo a čokoládu na varenie a zmiešame s 2 lyžicami kávy.
Žĺtky a cukor vyšľaháme. Zmiešajte všetko dohromady a necháme vychladnúť.
Čokoládovú plnku dáme na vrch upečeného, vychladeného koláča.
Vrch koláča:
Vyšľaháme šľahačku do tuha s cukrom.
Zdobíme koláč so šľahačkou, posypeme drvenými arašidmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.