Špenátová roláda so syrovým krémom
6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
400
g
čerstvý špenát
3
ks
vajce
120
g
polohrubá múka
1
strúčik
cesnaku
1
štipka
soľ
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
olej
Plnka:
125
g
maslo
1
balíček
topený syr
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
V miske vymiešame žĺtky do peny. Vmiešame prelisovaný cesnak, olej, špenát, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli. Nakoniec zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
2.
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15 minút. Upečený plát cesta vyberieme, preložíme ďalším papierom na pečenie a ten pôvodný odstránime.
3.
V miske zmiešame maslo, topený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme ho pomocou papiera na pečenie a roládu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.