Paradajkové muffiny
15
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky
400
g
cherry pardajky
2
strúčiky
cesnaku
1
štipka
muškátový oriešok
1
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
1
hrsť
čerstvá bazalka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
50
g
parmezán
postup
1.
Uvarené zemiaky scedíme, prelisujeme a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame na menšie kúsky.
2.
Do vychladnutej zemiakovej zmesi vmiešame soľ, korenie, muškátový oriešok, prelisovaný cesnak, vajíčko, múku, kypriaci prášok do pečiva a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vypracujeme hladké cesto a nakoniec doň vmiešame paradajky.
3.
Plech vyložíme košíčkami na muffiny, naplníme ich cestom, posypeme parmezánom a vložíme do vyhriatej rúry. Tieto muffiny pečieme pri teplote 200°C približne 25 minút do zlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.