Horúca čokoláda na paličke
5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kvalitná horká čokoláda
100
g
mliečna čokoláda
30
g
kryštálový cukor
1
PL
pomarančová kôra
postup
1.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s cukrom a pomarančovou kôrou. Čokoládu môžeme ochutiť aj škoricou, zázvorom, perníkovým korením alebo inou kôrou z citrusov.
2.
Pripravíme si formičky, do ktorých nalejeme rozpustenú čokoládu. Ak je čokoláda hustejšia do stredu hneď zapichneme paličku, ak je moc tekutá vložíme ju na chvíľu do chladničky a po chvíli tam paličku zapichneme.
3.
Takto pripravené čokoládky na paličke vložíme úplne stuhnúť do chladničky, potom ich vyberieme z formičiek, zabalíme, previažeme a môžeme podávať ako darček.
4.
Paličky s čokoládou zalejeme horúcim mliekom a paličkou miešame dovtedy, kým sa nám čokoláda nerozpustí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.