Ríbezľový lekvár
11
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
červené ríbezle
čierne ríbezle
kryštálový cukor
trochu
voda
trochu
pomôcka na konzervovanie DrOetker
postup
Lekvár je výborný, varím ho každý rok a používam pri pečení. Recept je odskúšaný a netreba ho variť po troche, čo sa mi veľmi páči.
1.
Ríbezle, aké množstvo máme k dispozícii viackrát umyjeme aj so stopkami. Dáme do hrnca, podlejeme vodou, nie zaliať, iba malé množstvo, nakoľko ríbezle si pustia šťavu. Stále miešame vareškou. Od bodu varu varíme 20-30 minút. A nezabudnime miešať. Keď sú ríbezle rozvarené prepasírujeme ich. Odmeriame šťavu a na každý liter dáme 1 kg kryštálový cukor. Dobre premiešame vo väčšom hrnci.
2.
Vrátime naspäť na oheň a varíme ešte 30 minút. Vyskúšame želírovanie tak, že malé množstvo dáme lyžicou na tanierik a do chladničky. Keď stuhne odstavíme. Pridáme, ale nemusíme Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker. Nalejeme do nahriatych pohárov, naplnené poháre uzatvoríme viečkom, prevrátime na 5 minút hore dnom, potom otočíme a uložíme do deky až do vychladnutia.
3.
Ja som mala za vedro asi 8 litrov. Voda 200 ml. Vyšlo mi 11 kusov 400 ml pohárov. Lekvár takto varím stále a som veľmi spokojná. Vyskúšajte, stojí za to. Dobrú chuť!
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.