Tekvicové lievance
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
tekvicové pyré
165
g
hladká múka
240
ml
mlieko
1
ks
vajce
2
PL
olej
2
PL
hnedý cukor
1,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
mletá škorica
1
štipka
mletý zázvor
100
g
čučoriedky
1
PL
kryštálový cukor
postup
1.
V miske vyšľaháme vajíčko, prilejeme mlieko, olej a tekvicové pyré. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu a zázvor podľa chuti. Nakoniec sypké suroviny primiešame k mokrým a vymiešame hladké cesto.
2.
Po 5 minútach potom na panvicu kvapneme trošku oleja a keď je rozpálený, lyžicou na ňu urobíme koliesko z cesta. Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky, lievance otočíme na druhú stranu a upečieme do zlatista.
3.
Medzitým v menšom hrnci zohrejeme čučoriedky s lyžicou cukru a horúcim ovocím prelejeme na tanieri lievance.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.