Jahodové želé
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
1/2
kg
želírovací cukor 2ku1 DrOetker
kyselina citrónová
postup
príprava takéhoto želé trvá iba chvíľu, najviac času zaberie umývanie jahôd... želé používam v zime ku zmrzline, alebo na prípravu nepečených zákuskov...
1.
umyté jahody dáme do vhodného hrnca, časť jahôd popučíme najlepšie rukou... pridáme Extra želírovací cukor 2:1 dobre rozmiešame a privedieme k varu, od bodu varu miešame ešte cca 5 minút, priebežne zberáme penu...
2.
urobíme skúšku na malý tanierik a ak je želé dostatočne husté plníme želé do vhodných pohárikov... ja som ešte pridala malú lyžičku kyseliny citrónovej pretože jahody boli veľmi sladké.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.