Lentilková domáca zmrzlina
1
porcia
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
šľahačková smotana 33
5
PL
práškový cukor
1
ks
vanilkový lusk
trochu
lentilky
postup
Vyskúšala som domácu lentilkovú zmrzlinu, je to rýchlovka a je výborná.
1.
Šľahačkovú smotanu premiešame s práškovým cukrom, pridáme zrniečka vanilkového lusku a vyšľaháme šľahačom na polotuhý krém. Dáme do nádoby, pridáme posekané lentilky a vložíme do mrazničky. Každú polhodinu premiešame vidličkou, aby sa nevytvorili kryštáliky. Za 4 hodiny je zmrzlina hotová.
2.
Zmrzlinu naporcujeme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť! Prázdny lusk bez zrniečok môžeme použiť na domáci vanilkový cukor, tak že pohár naplníme po častiach cukrom, vložíme kúsok lusku, znovu cukor a pokračujeme až kým nebude plný. Uzatvoríme viečkom. Občas potrasieme, za 2 týždne máme vanilkový cukor hotový. Jeden lusk vystačí asi do 350 ml pohár cukru.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.