Čokoládový cheesecake
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
BeBe keksy tmavé
100
g
maslo
250
g
syr Mascarpone
250
g
syr Philadelphia
200
ml
smotana na šľahanie
250
g
kvalitná horká čokoláda
200
g
cukor
3
ks
vajce
trochu
čokoláda na ozdobu
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 120°C. Keksy rozmrvíme na prach, zmiešame s maslom a túto hmotu natlačíme na dno formy. Môžeme vytvarovať aj menšie okraje. Korpus vložíme do rúry a pečieme cca 8 minút. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť.
2.
Rozlámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. V inej miske vyšľaháme oba krémové syry a po lyžičke ich primiešame k vajíčkovej pene. Nakoniec metličkou vmiešame aj čokoládu a celú hmotu nalejeme na keksy. Vrch uhladíme, koláč vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 140°C. Na spodok rúry uložíme hlbší plech s horúcou vodou.
3.
Po upečení necháme cheesecake úplne vychladnúť, potom ho vložíme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ho posypeme čokoládovými hoblinkami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.