Želatínové cukríky
30
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
ml
pomarančová šťava
2
PL
kryštálový cukor
1
balíček
prášková želatína
podľa chuti
cukor na obalenie
postup
1.
Z pomarančov vyžmýkame šťavu a nelejeme ju do menšieho hrnca. Pridáme cukor, práškovú želatínu a spolu na miernom ohni zmes miešame. Všetko sa musí spojiť, zmes však nesmie vrieť!
2.
Želatínu nalejeme do formičiek od bonbónov alebo do malého vyššieho plechu. Chvíľu ju necháme odstáť a potom vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Cukríky potom buď vylúpneme z formičiek alebo vyberieme z plechu a nakrájame na kocky. Kocky môžeme ešte posypať cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.