Francúzske zemiaky
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
zemiaky
olej
soľ
cibuľa
vajce
klobása
mleté čierne korenie
syr
rasca
postup
1.
Zemiaky si uvaríme v šupke a potom ošúpeme. Na dno zapekacej misy dáme olej a nakrájame prvú vrstvu zemiakov na kolieska, osolíme, pridáme rascu.
2.
Dáme osmažiť cibuľku do zlatista a pridáme na kolieska nakrájanú klobásku - opražíme a dáme na zemiaky. Pridáme na tvrdo uvarené vajíčko, ktoré pretlačíme na krúžky. Rovnako urobíme druhú vrstvu. Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
3.
Pečieme cca 40 - 45 min a posledných 5 minút necháme vrchnú vrstvu zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.