Marhuľový sirup
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
marhuľová šťava
650
g
kryštálový cukor
postup
1.
Šťavu z marhúľ dostaneme nasledovne. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a dužinu pomelieme na mäsovom mlynčeku. Prepasírujeme ju cez jemné sitko a získame čerstvú marhuľovú šťavu.
2.
Do hrnca odmeriame cca 1 liter šťavy, na toto množstvo dáme 650 g kryštálového cukru a na miernom ohni zmes privedieme k varu. Potom ju odstavíme a hotovým sirupom plníme fľaše. Poriadne ich uzavrieme a pri teplote 100°C sterilizujeme 10 minút.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.