Pečený králik so zeleninou
4
porcie
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
králik
250
g
farebná paprika
100
g
cuketa
400
g
zemiaky
3
strúčiky
cesnaku
150
g
cibuľa
150
ml
červené víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
ks
bobkový list
4
ks
celé čierne korenie
1/2
KL
celá rasca
1
KL
grilovacie korenie
postup
1.
Králika umyjeme, osušíme a rozporcujeme na kúsky. Dochutíme ich soľou, mletým čiernym a grilovacím korením.
2.
Zemiaky očistíme a dáme predvariť do vriacej vody s rascou. Scedíme ich, medzitým nakrájame papriku, cibuľu, cuketu a cesnak.
3.
Do vymastenej zapekacej misy dáme predvarené zemiaky, zeleninu a králika. Na vrch dáme bobkový list, celé korenie, všetko podlejeme vínom, troškou vody a zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre a podľa potreby podlievame počas pečenia králika výpekom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.