Pridať recept

Kysnutá dvojfarebná roláda

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
150 ml
mlieko
20 g
droždie
50 ml
olej
100 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
2 PL
kakao
1 PL
mlieko
trochu
rozpustené maslo

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie spolu s múkou a cukrom. Kvások necháme chvíľu pracovať, potom pridáme vanilkový cukor, olej a vypracujeme kompaktné cesto.
 
2.
Cesto rozdelíme na jednu menšiu a druhú väčšiu časť, prípadne dve rovnaké časti. Do tej menšej vmiešame kakao rozmiešané v mlieku.
3.
Obe cestá rozvaľkáme na pomúčenej doske na rovnakú veľkosť. To bledé bude tým pádom hrubšie. Uložíme ich na seba a zvinieme do rolády. Prenesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 30 minút kysnúť.
4.
Potom ju vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 20 minút. Až po úplnom vychladnutí ju krájame na kolieska.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...