Kysnutá dvojfarebná roláda
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
150
ml
mlieko
20
g
droždie
50
ml
olej
100
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
2
PL
kakao
1
PL
mlieko
trochu
rozpustené maslo
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie spolu s múkou a cukrom. Kvások necháme chvíľu pracovať, potom pridáme vanilkový cukor, olej a vypracujeme kompaktné cesto.
2.
Cesto rozdelíme na jednu menšiu a druhú väčšiu časť, prípadne dve rovnaké časti. Do tej menšej vmiešame kakao rozmiešané v mlieku.
3.
Obe cestá rozvaľkáme na pomúčenej doske na rovnakú veľkosť. To bledé bude tým pádom hrubšie. Uložíme ich na seba a zvinieme do rolády. Prenesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 30 minút kysnúť.
4.
Potom ju vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 20 minút. Až po úplnom vychladnutí ju krájame na kolieska.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.