Cuketová polievka s krutónmi
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
30
g
maslo
podľa chuti
soľ
2
ks
cuketa
podľa chuti
mleté čierne korenie
150
ml
biele víno
750
ml
vývar
400
g
zemiaky
20
g
masť
2
PL
slnečnicové jadierka
100
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Cibuľu a cesnak olúpeme a pokrájame nadrobno. Cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Všetko opečieme na horúcej masti, okoreníme, zalejeme vínom a vývarom, necháme zovrieť a varíme na slabom ohni asi 10 minút.
2.
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime masť, pridáme zemiaky, krátko ich
opečieme a na záver prisypeme slnečnicové jadierka. Osolíme a okoreníme.
3.
Polievku ochutíme smotanou, rozmixujeme a podávame s opečenými zemiakmi s jadierkami.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.