Čerešňový koláč so snehom
10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
175
g
hladká múka
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
1
PL
práškový cukor
1
PL
kyslá smotana
1
PL
voda
Plnka:
400
g
čerešne
2
PL
zemiakový škrob
2
PL
práškový cukor
1
KL
mletá škorica
1
štipka
mletý muškátová oriešok
1
KL
mleté klinčeky
Sneh:
4
ks
vaječný bielok
200
g
krupicový cukor
2
PL
zemiakový škrob
1
PL
ocot
postup
1.
Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne a hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minút v chladničke. Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy tak, aby zakrývalo aj boky formy. Na cesto položíme papier na pečenie, naň nasypeme fazule a cesto vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C pečieme 15 minút, potom dáme dole papier zo záťažou a pečieme ešte 20 minút.
2.
Čerešne umyjeme, zbavíme kôstok a nasypeme do misky. Primiešame zemiakový škrob, práškový cukor, škoricu, muškátový oriešok a klinčeky. Potom ich rozložíme na vychladnutý korpus koláča.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame po lyžiciach cukor, zemiakový škrob a nakoniec ocot. Sneh rozotrieme na vrch čerešní, koláč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160°C cca 20 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.