Čerešňové pirôžky
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
425
g
hladká múka
1
ks
vajce
10
g
maslo
1
štipka
soľ
125
ml
prevarená voda
500
g
čerešne
trochu
rozpustené maslo
1
téglik
biely smotanový jogurt
postup
1.
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a necháme odkvapkať. Múku nasypeme na kuchynskú dosku, do stredu urobíme jamku, do ktorej zamiešame soľ, vajíčko, maslo a vodu. Za 10 minút vypracujeme elastické cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 mm.
2.
Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom cca 7 cm, na každé z nich položíme 3 polovičky čerešní, okraj pretrieme mokrým prstom, cesto prehneme na polovicu a vytvoríme pirôžtek.
3.
Hádžeme ich do vriacej osolenej vody, po vyplávaní na hladinu ich necháme ešte 3 minúty variť. Podávame ich preliate maslom so sladkým bielym jogurtom. Môžeme taktiež použiť škoricu alebo tvaroh.
4.
Ak nejaké pirôžky ostanú neuvarené, môžeme ich dať zmraziť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.