Čerešňový koláč Bakewell
8
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hladká múka
300
g
studené maslo
80
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
Plnka:
200
g
čerešne
150
g
čerešňový džem
100
g
maslo
3
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
100
g
mleté mandle
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Dno guľatej tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Múku zmiešame so soľou, cukrom, pridáme k nej na kocky nakrájané maslo a rýchlo spracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti a uložíme do chladničky.
2.
Prvý plát cesta rozvaľkáme, prenesieme ho do formy a poprepichujeme vidličkou. Potrieme ho džemom, posypeme malinami. Krupicový cukor rozmixujeme s mandľami a vajíčkami na hladkú pastu. Vmiešame maslo a touto zmesou zalejeme čerešne.
3.
Zvyšný plát cesta taktiež rozvaľkáme, uložíme ho na čerešne. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160°C ho pečieme cca 45 minút do zlatista. Upečený ho necháme vychladnúť a potom vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Krájame ho až úplne vychladnutý a posypeme ho práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.