Krémová polievka s mandľami
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
hrstí
petržlenová vňať
1
liter
zeleninový vývar
50
g
mandľové lupienky
150
g
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na osminky. Petržlenovú vňať opláchneme pod tečúcou studenou
vodou, necháme odkvapkať, nakoniec lístky otrháme a nasekáme nadrobno.
2.
Zemiaky a polovicu vňate povaríme 20 minút vo vývare. Medzitým opečieme na suchej panvici mandle. Dávame pozor, aby sa nám nepripiekli.
3.
Zemiaky rozmixujeme v polievke, pridáme smotanu a zvyšnú petržlenovú vňať. Ochutíme soľou a mletým
čiernym korením. Podávame posypané mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.