FOTORECEPT: Kysnutá bábovka štyroch chutí
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kocka
čerstvé droždie
1
PL
cukor
1
ČL
soľ
3
dl
vlažné mlieko
600
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
dl
olej
1/2
ks
nastrúhaná citrónová kôra
plnka
100
g
mletý mak
100
g
mleté vlašské orechy
lekvár podľa chuti
100
g
mäkký tvaroh
2
ks
vanilkový cukor Dr Oetker
cukor do plniek
1
ks
cukrová poleva Dr Oetker
čokoládový topping na ozdobu
postup
1.
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto.Do múky urobíme jamku,do nej rozmrvíme droždie pridáme vlažne mlieko a cukor a necháme droždie napučať.Ked je droždie napučané,pridáme ostatné suroviny a vymiesíme cesto.Necháme vykysnuť na teplom mieste.
2.
Po vykysnutí cesto prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké časti
3.
Kým nám cesto kysne pripravíme si plnky.Cesta vyvaľkáme na tenko a plnime.Ja som suché plnky iba rozotrela na cesto posýpala som vanilkovým cukrom pokvapkala olejom a
5.
Potom postupne ukladáme rolky do vymastenej babovkovej formy.Túto formu vložíme do rúry na 15 minút a termostat nastavíme na 30 °C.Cesto v rúre pekne podkysne.Potom formu vyberieme a termostat nastavíme na 200°C a pri tejto teplote bábovku pečieme 20 min.Potom teplotu stiahneme na 170 °C a dopečieme.Po upečení bábovku necháme vychladnuť na mriežke.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.