Slovenské hriatô
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
vodka alebo kalvados
50
g
slanina
3
PL
kryštálový cukor
postup
1.
Slaninu nakrájame na drobné kocky a opečieme ju v panvici. V kastróle necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Veľmi opatrne prilejeme 3/4 alkoholu, aby sa karamel rýchlo rozpustil
2.
Odstavíme ho z ohňa a vmiešame zvyšný alkohol. Hriatô nalejeme do hrnčeka a podávame na povrchu s opečenou slaninkou bez masti.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.