Mexické ohnivé mäsové guľky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
1
ks
čili paprička
250
g
údená slanina
2
PL
olej
Mexický šalát
200
g
konzervovaná kukurica
200
g
konzervovaná fazuľa
1
ks
cibuľa
1
ks
kápia
2
PL
vínny ocot
štipiek
soľ
štipiek
cukor
1
PL
olivový olej
Ohnivá omáčka
200
ml
kečup
1
ks
čili paprička
1
stonka
rozmarín
1
zväzok
pažitka
postup
1.
Kuracinu najemno pomelieme, ochutíme prelisovaným cesnakom, nasekanou čili papričkou a petržlenom. Masu spracujeme s vajíčkom a olejovými rukami z nej tvarujeme guľky veľkosti orecha. Tieto po jednom zabalíme do tenkých plátkov slaniny. Guľky zoradíme do olejom vymazaného pekáča a v horúcej rúre ich pri teplote 220°C pečieme 20-25 minút. Kým sa pečú pripravíme si omáčku a šalát.
2.
Odkvapkanú kukuricu a fazuľu zľahka zmiešame s cibuľou nakrájanou na krúžky a s malými kockami papriky. Okoreníme štipkou soli, cukrom, polejeme vinným octom a olivovým olejom.
3.
K ohnivej omáčke nasekáme nadrobno čili papričku, rozmarín, pažítku a zmiešame ich s kečupom.
4.
Do chrumkava upečené mäsové guľky podávame s pestrým šalátom a ohnivou omáčkou. Na stôl môžme položiť ešte čerstvý francúzsky chlieb alebo pečivo.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.