Čučoriedkový koláč na plechu
10
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto 1:
230
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
70
g
práškový cukor
130
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
citrónová kôra
100
g
čučoriedkový džem
400
g
čučoriedky
trochu
práškový cukor na posypanie
Cesto 2:
4
ks
vajce
180
g
jemný kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
g
biely jogurt
100
ml
olej
180
g
polohrubá múka
60
g
mandľová múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
Najskôr si pripravíme cesto číslo 1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme na kocky nakrájané dobre vychladené vajce a rýchlo vymiešame cesto, podobné posýpke. Pridáme vajce, citrónovú kôru a vymiešame cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničke.
2.
Rúru vyhrejeme na 175°C. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Poprepichujeme ho vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Medzitým očistíme čučoriedky, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
3.
Zatiaľ si pripravíme cesto číslo 2. Žĺtky vyšľaháme s polovicou kryštálového a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, olej a vymiešame hladké cesto. Zo zvyšného cukru a bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne ho vmiešame do cesta spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom do pečiva.
4.
Predpečené cesto necháme vychladnúť, natrieme ho džemom, rozotrieme naň druhé cesto a uložíme čučoriedky. Koláč vložíme opäť do rúry a pečieme ešte 15 minút.
5.
Upečený koláč necháme vychladnúť, nakrájame ho na malé kúsky a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.