Slaninová nátierka
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zemiaky
3
strúčiky
cesnaku
100
g
anglická slanina
1
ks
cibuľa
50
g
orechy
50
g
maslo
75
g
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/2
KL
sušený estragón
postup
1.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme celé očistené strúčiky cesnaku, vodu trochu osolíme a varíme do mäkka.
2.
Zemiaky s cesnakom scedíme a necháme vychladnúť. Potom zmes popučíme na hladkú kašu. Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, cibuľu a nasekané orechy.
3.
Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, pridáme kyslú smotanu, zemiaky, slaninu, soľ, korenie a estragón. Nátierku môžeme aj rozmixovať na hladké pyré alebo ju nechať s kúskami slaniny. Podávame s chrumkavým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.