Jablkové kysnuté koláče
24
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
múka polohrubá
1/2
balíček
sušené droždie
3
dl
mlieko
2
ks
vajce
1
ks
vajce na potretie
1,5
PL
olej
1,5
PL
krupicový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
6
ks
stredne veľké sladšie jablká
2
PL
práškový cukor
škoricový cukor
1
PL
sušené hrozienka
postup
Tradičné šťavnaté jablkové koláče z kysnutého cesta zachutia kedykoľvek. Zdravá jablková plnka ochutená škoricou rozvoniava v kuchyni a privolá k stolu celú rodinu.
1.
Z droždia, 2 dl mlieka a 1 ČL kryštálového cukru necháme vykysnúť kvások. Múku, ostatné mlieko, vajcia, cukor, olej, kypriaci prášok a soľ spolu zmiešame spolu s kváskom a vypracujeme vláčne cesto.
2.
Upravíme do bochníka, rozvaľkáme na kruh a hneď vykrajujeme pohárom kolieska cca 5 mm vysoké, ktoré necháme malú chvíľku podkysnúť.
3.
Plnku si pripravíme z nastrúhaných jabĺk ochutených škoricovým cukrom s pridaním práškového cukru podľa chuti a kyslosti jabĺk a namočených sušených hrozienok.
4.
Do každého kolieska vložíme vrchovatú ČL lyžičku plnky, uzatvoríme, popritláčame a uzavretou časťou položíme na papierom vyložený plech. Nakoniec koláče potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Pečieme cca 25 min. pri teplote 170 st. Hotové môžeme posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.