Plnená paprika
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zelená paprika
400
g
mleté bravčové mäso
1
ks
vajce
100
g
uvarená ryža
2
litre
kurací vývar
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
250
ml
paradajkový pretlak
trochu
práškový cukor
2
KL
zemiakový škrob
1
KL
mletá červená paprika
1/2
KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
V miske zmiešame mleté bravčové mäso, vajíčko, uvarenú ryžu, nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Zmes dochutíme soľou, korením a majoránom.
2.
Papriky umyjeme, odrežeme im vršky a vydlabeme jadrovníky. Naplníme ich časťou mäsovej zmesi a zo zvyšku spravíme mäsové guľky.
3.
Vo väčšom hrnci zohrejeme mäsový vývar. Do vriaceho vložíme naplnené papriky a mäsové guľky. Pridáme bobkový list a varíme 20 minút. Potom papriky aj guľky vyberieme. Do vývaru vlejeme zemiakový škrob s mletou paprikou rozmiešaný v troške vody a pretlak.
4.
Plnené papriky vložíme naspäť do omáčky a varíme ju ešte cca 15 minút. Občas premiešame, aby omáčka neprihorela. Hotovú ju dochutíme práškovým cukrom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.