Jahody zapečené s tvarohovým krémom
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé jahody
250
g
tvaroh
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
125
ml
smotana na šľahanie
trochu
mandľové lupienky
postup
1.
Jahody očistíme a rozkrojíme napoly. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým a vanilkovým cukrom. Opatrne vmiešame tuhú šľahačku a krém máme hotový.
2.
2/3 jahôd rozložíme na dno zapekacej misky. Zakryjeme ich tvarohovým krémom a na vrch uložíme zvyšné jahody. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a dezert vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry piecť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.