Pridať recept

Jahody zapečené s tvarohovým krémom

ingrediencie

500 g
čerstvé jahody
250 g
tvaroh
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
125 ml
smotana na šľahanie
trochu
mandľové lupienky

postup

1.
Jahody očistíme a rozkrojíme napoly. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým a vanilkovým cukrom. Opatrne vmiešame tuhú šľahačku a krém máme hotový.
 
2.
2/3 jahôd rozložíme na dno zapekacej misky. Zakryjeme ich tvarohovým krémom a na vrch uložíme zvyšné jahody. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a dezert vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať