Langoše na sladko
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
ml
mlieko
1
KL
krupicový cukor
42
g
čerstvé droždie
500
g
hladká múka
1/2
KL
soľ
4
PL
olej
podľa chuti
džem
postup
1.
Do misky nalejeme polovicu vlažné mlieka, pridáme cukor a rozmiešame kocku droždia. Zamiešame a kvások necháme vzísť. V druhej miske zatiaľ zmiešame múku, soľ primiešame kvások a polovicu oleja. Rukami vymiešame vláčne cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Pracovnú dosku pomúčime a vyklopíme na ňu cesto. Rozdelíme ho na rovnaké diely, z ktorých rukami vyťahujeme langoše. Vyprážame ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán a ukladáme na papierové obrúsky. Nakoniec langoše potrieme džemom podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.