Lokše s makom
2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
zemiaky uvarené v šupke
80
g
hladká múka
1/4
KL
soľ
trochu
maslo
1
hrsť
mletý mak
podľa chuti
práškový cukor
postup
1.
Zemiaky zbavíme šupky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku a vypracujeme tuhšie cesto. Z cesta rukami odoberáme kúsky, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
2.
Lokše opečieme z oboch strán na suchej panvici. Hotové lokše potrieme maslom, posypeme mletým makom s cukrom a zvinieme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.