Pridať recept

Prekladané zemiaky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
4 ks
vajce
100 g
údená slanina
200 g
údená klobása
300 ml
smotana

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a keď sú vlažné očistíme ich, nakrájame spolu s natvrdo uvarenými vajíčkami na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na plátky, narežeme na hrebienok a vypečieme ju.
 
2.
Vyškvarenou masťou vytrieme jednu ohňovzdornú misu. Na spodok rozprestrieme jednu vrstvu zemiakov, osolíme ich a poukladáme na ne kolieska vajíčok a klobásy. Polejeme trochou smotany a pokračujeme, kým sa nám neminú všetky suroviny. Vrch bohato polejeme smotanou a 1-2 lyžicami vypečenej masti. Ozdobíme hrebienkami slaniny, vložíme do horúcej rúry a pečieme, než smotana na povrch pekne sčervenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...