Biela zeleninová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
hrášok
1
ks
kaleráb
1
ks
pór
1
PL
hladká múka
200
ml
mlieko
1
kocka
masox
trochu
olej
podľa chuti
soľ
Halušky
3
PL
detská krupica
1
ks
vajce
1
KL
olej
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
štipiek
prášok do pečiva
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Do hrnca dáme lyžicu oleja, hrášok a kaleráb pokrájaný na kocky. Chvíľu podusíme, podlejeme vodou a varíme domäkka. Pred dokončením pridáme pokrájaný pór na kolieska. Z 1 lyžice oleja a múky pripravíme bledú zápražku, povaríme ju s mliekom a vlejeme do zeleninového základu. Pridáme masoxovú kocku, dosolíme, dolejeme vodou ( do jedného litra ) a chvíľu povaríme.
2.
V miske rozmiešame vajce s olejom a krupicou. Pridáme prášok do pečiva, soľ, korenie a posekanú petržlenovú vňať. Lyžičkou naberáme malé kôpky a zavárame ich do mierne vriacej polievky. Keď vyplávajú navrch polievka je hotová.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.