Boršč
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
červená repa
200
g
biela kapusta
2
ks
mrkva
1
ks
petržlen
30
g
zeler
1
ks
cibuľa
2
PL
kečup
250
ml
mäsový vývar
1/2
ks
sliepka
300
g
hovädzie mäso
1
strúčik
cesnaku
trochu
bobkový list
štipiek
čierne a nové korenie
štipiek
soľ
trochu
smotana
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Z mäsa a korenín uvaríme vývar, ktorý precedíme. Mäso vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Osobitne uvarenú červenú repu pokrájame na kocky, pokvapkáme ju citrónovou šťavou alebo octom a krátko (7-10 minút) podusíme na malom množstve oleja. Zvlášť udusíme na kocky pokrájanú mrkvu a tiež zeler s petržlenom. Pokrájanú kapustu podusíme na cibuľke (každá zelenina si totiž musí zachovať prirodzenú chuť).
2.
Všetku udusenú zeleninu dáme do mäsového vývaru, premiešame, dochutíme kečupom a posekanou petržlenovou vňaťou. Polievku servírujeme tak, že do každej porcie na tanieri pridáme kocky mäsa a lyžicu smotany.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.