Jazyk s chrenovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hovädzí jazyk
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
5
ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
Omáčka
500
ml
mäsový vývar
2
PL
hladká múka
40
g
tuk
50
g
chren
20
g
mleté mandle
250
ml
kyslá smotana
1
PL
ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
postup
Jazyk uvaríme v osolenej, okorenenej vode, do ktorej sme pridali koreniny, celú cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho ponoríme do studenej vody a potom olúpeme. Z múky a tuku urobíme zápražku, zriedime ju vývarom, pridáme smotanu, soľ, ocot, mandle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme do omáčky chren a chvíľku ho v nej prehrejeme. Jazyk pokrájame na tenké plátky, rýchlo ich opečieme na troche tuku. Podávame s omáčkou a knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.