Černohorský rezeň
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové stehno
soľ
2
ks
vajce
5
PL
mlieko
3
PL
hladká múka
3
ks
zemiaky
tvrdý syr
bravčová masť
postup
1.
Mäso nakrájame na rezne, okrajové blanky narežeme, vyklepeme a osolíme.
2.
Mlieko, vajcia, múku, trochu soli a postrúhané zemiaky vyšľaháme na cestíčko, v ktorom obaľujeme rezne. Ak sa nám zdá cestíčko málo husté, prisypeme ešte trochu múky a zamiešame. Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán.
3.
Vyprážame ich z oboch strán na rozpálenom tuku, plameň však stiahneme na minimum, aby sa nám rezeň dobre prepiekol. Keď rezeň otočíme, posypeme ho strúhaným syrom, ktorý sa tak pekne roztečie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
hviezdickaZ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.