Pridať recept

Makrela s cesnakovou pastou

ingrediencie

2 ks
makrela
1 PL
hladká múka
1 PL
mletá červená paprika
1/2 KL
mleté čierne korenie
100 g
maslo
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
olej
1 zväzok
petržlenová vňať
1/2 KL
soľ
2 PL
mandľové lupienky

postup

Vyčistené, umyté, osušené ryby osolíme a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali papriku a korenie. Uložíme ich na pekáč, obložíme kúskami masla a upečieme. Petržlenovú vňať pokrájame nadrobno a zmiešame s lyžicou oleja. Pridáme soľ a pretlačený cesnak. Touto zmesou potrieme opečené ryby a posypeme ich opraženými mandľami. Podávame porciované a ozdobené petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...