Ryžové tortičky
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
ryža
1
liter
mlieko
štipiek
soľ
100
g
maslo
150
g
cukor
3
ks
vajce
1
balíček
škoricový cukor
1
ks
višňový kompót
postup
1.
Umytú ryžu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo, cukor, škoricový cukor a žĺtky vymiešame a pridáme do vychladnutej ryže. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do ryžovej masy. Formičky (misky) vymastíme, posypeme strúhankou a naplníme masou.
2.
Položíme ich na plech s vodou a pečieme v mierne teplej rúre pol hodiny. Vychladnuté tortičky vyklopíme, ozdobíme ovocím a polejeme kompótovou šťavou.
TIP: Višne môžeme obmeniť za ríbezle s hrozienkami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.