Pralinkové rezy
35
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
16
ks
vajcia(piškóty)
24
PL
jemný kryštálový cukor
24
PL
polohrubá múka
2
ks
prášok do pečiva Dr.Oetker
8
PL
voda
2
PL
kakao holandské
150
ml
voda(plnka)
30
g
sušené mlieko
1
PL
polohrubá múka
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
2
PL
mleté vlašské orechy
150
g
ríbezľový lekvár na potretie
trochu
um
150
g
tmavá čokoládová poleva(na povrch)
1
PL
kakao (plnka)
Plnka
postup
Rezy sú výborné a vhodné na pohostenie.
1.
Piškóta: celkovo upečieme 2 svetlé a 2 tmavé piškóty, každú zo 4 vajec
4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukor, po jednom žĺtky, 2 PL vody a 6 PL múku zmiešanú s polovicou prášku do pečiva. Takto si pripravíme ešte jednu piškótu.
2.
Rovnako si pripravíme ešte 2 tmavé piškóty, len pridáme ešte 1 PL kopcom do každej piškóty. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C 15 minút. Údaje sú orientačné. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, papier odstránime. Doporučujem odstrániť aj šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, aby sa neoddelovala plnka od piškóty.
3.
Plnka: vodu zmiešame so sušeným mliekom a múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do penista, po častiach zašľaháme vychladnutú kašu, um, kakao a zamiešame mleté orechy. Trochu si odložíme na potretie povrchu a zvyšnú rozdelíme na polovicu.
4.
Ukladáme nasledovne:
tmavá piškóta, polovica plnky, bledá piškóta, mierne pritlačiť, potrieť lekvárom, priložiť druhú bledú piškótu, druhú polovicu plnky a tmavú piškótu. Potrieť natenko odloženou plnkou a poliať čokoládovou polevou.
5.
Odložiť do chladu na 12 hodín a pokrájať horúcim nožom na rezy, aby sa nepraskala poleva. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.