Mandarínková želatína
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
mandarínky
400
ml
voda
2
PL
pomarančový lekvár
30
g
kryštálový cukor
1
balíček
želatína
postup
1.
Do 6 malých sklenených misiek dáme potravinársku fóliu. Dve mandarínky dáme do misky, zalejeme ich vriacou vodou a necháme postáť 10 minút. Vyberieme ich z vody, ošúpeme a nakrájame ich na tenké kolieska. Väčšie kolieska dáme do pripravených misiek a menšie nakrájame na malé kúsky. Ostatné 4 mandarínky odšťavíme. Šťavu dáme do hrnčeka spolu s 300 ml vody, lekvárom a cukrom. Varíme na nízkej teplote pokiaľ sa nám cukor neroztopí a pridáme nakrájané mandarínky.
2.
Zvyšok 100 ml vody dáme do sklenenej misky spolu so želatínou a dáme nad vodný kúpeľ. Varíme pokiaľ sa želatína nerozpustí a pokiaľ to nebude číre. Potom to primiešame k mandarínkovej zmesi. 2 polievkové lyžice pripravenej zmesi dáme do misiek a necháme vychladnúť na 30 minút (toto nám zaručí že mandarínka ostane na spodku).
3.
Po 30 minútach na to dáme zvyšnú zmes a dáme do chladničky na 3-4 hodiny pokiaľ nám to nasadne. Potom ich pomaly vyberieme na malé tanieriky a podávame. Môžeme ozdobiť troškou nastrúhanej mandarínkovej kôry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.