Fašírka s prekvapením
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1000
g
bravčové mäso mleté
100
g
šunková saláma
100
g
syr Eidam
1
ks
sterilizované šampiňóny
2
ks
rožok
6
ks
vajce
1
ks
cibuľa
50
g
slanina
1
KL
majoránka
1/2
KL
mleté čierne korenie
2
KL
soľ
1
dl
olej
100
g
strúhanka
postup
1.
Mäso dôkladne umyjeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme 1 nakrájaný rožok, prelisovaný cesnak, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránku a rukou dôkladne spracujeme.
2.
Mäsovú hmotu necháme oddýchnuť a medzi tým si pripravíme to sľubované prekvapenie. Nakrájame šunku, syr a jeden starší rožok na malé kocky. Trošku osolíme, okoreníme a pridáme dva strúčiky cesnaku. Pridáme jedno vajce a dôkladne zamiešame.
3.
A pripravíme prekvapenie číslo dva. Na panvici opražíme cibuľu a slaninku. Pridáme šampiňóny bez šťavy a chvíľku podusíme. Pridáme 3 vajíčka, osolíme a pripravíme praženicu.
4.
Polovicu mäsovej hmoty si rozložíme na strúhankou vysypaný plech. Rozprestrieme a natrieme plnkou číslo jedna. Takisto postupujeme s druhou časťou mäsovej hmoty. Navrstvíme plnku číslo dva.
5.
Poriadne uzavrieme, položíme na pekáč, pridáme trošku oleja a pečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
RenataLomnicka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.