Terina pre vegetariánov
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hrudkovitý tvaroh
500
g
grécky jogurt
6
želatía
200
ml
smotana na šľahanie
300
g
sterilizovaná zelenina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Sterilizovanú zeleninu môžeme použiť podľa chuti, scedíme ju a necháme odkvapkať.
2.
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh rozmixujeme na hladký krém, pridáme jogurt, 150 ml vyšľahanej smotany, soľ a mleté čierne korenie. V zvyšnej smotane zohrejeme vyžmýkanú želatínu, pozor nevaríme! Odoberiem asi 2 lyžice z tvarohovej zmesi, zmiešame ju so želatínou a potom to celé vmiešame do tvarohovej zmesi spolu so zeleninou.
3.
Formu na srnčí chrbát alebo inú vhodnú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Naplníme ju pripravenou zmesou, prikryjeme fóliou a vložíme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.